Євросоюз засудив вирок для опозиціонера Тихановського в Білорусі

Європейський Союз засудив вирок білоруського суду для опозиціонера Сергія Тихановського на ув'язнення до 18 років в колонії посиленого режиму

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Євросоюз засудив вирок для опозиціонера…
Фото: Рixabay

Йдеться про рішення суду в місті Гомель для шести білоруських політичних діячів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Європейської служби зовнішніх дій.

"Сьогодні у Гомелі шість політичних в’язнів отримали необґрунтовані та жорстокі терміни ув’язнення від 14 до 18 років за надуманими звинуваченнями у "підготовці масових заворушень" або "поширенні ворожнечі", під час суду, що відбувався за зачиненими дверима… ЄС рішуче засуджує ці триваючі та грубі порушення прав людини та фундаментальних свобод з боку режиму у Мінську", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Євросоюз вимагає негайно звільнити всіх політичних в'язнів, які потрапили до неволі через режим де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"Зараз у Білорусі перебувають понад 920 політичних в’язнів, багато з них піддаються тортурам та жорстокому поводженню, а їхня кількість продовжує зростати. Білорусь має дотримуватися власних міжнародних зобов’язань у рамках ООН і ОБСЄ", – додали у прес-службі.

Окрім цього в ЄС пригрозили Білорусі подальшими санкціями.

Нагадаємо, раніше у Білорусі суд виніс вирок лідерам опозиції Колесніковій та Знаку. Їх звинуватили у таємній змові з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом. 

Читайте також: Річниця протестів у Білорусі: Чому Лукашенко зміцнив свою владу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme