Facebook потрапив у новий скандал: Штучний інтелект назвав темношкірих "приматами"

Програмне забезпечення з розпізнавання облич, яке Facebook використовував для рекомендації контенту, назвало темношкірих людей "приматами"

Журналіст стрічки новин
Facebook потрапив у новий скандал: Штучн…
Фото: Рixabay

Ця ситуація викликала хвилю критики від захисників цивільних прав, які вказують на проблеми з точністю роботи алгоритмів.

Йдеться, зокрема, про розпізнавання облич людей, якій мають відмінний від білого колір шкіри. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The New York Times.

Так, користувачі соцмережі, які в останні кілька днів дивилися відео британського таблоїду за участю чорношкірих чоловіків, отримували потім автоматично згенероване запрошення з питанням, чи хотіли б вони "продовжувати дивитися відео про приматів".

Вказане відео було опубліковано у червні 2020 року газетою Daily Mail. Воно було названо "Біла людина викликає поліцейських при бійці з чорношкірими на стоянці для яхт" і не мало нічого спільного з мавпами, шимпанзе або горилами. Скріншотом рекомендації поділилася в Twitter колишній менеджер по дизайну контенту Facebook Дарсі Гроувс.

Після того, як ця новина поширилася мережею, офіційний представник Facebook назвав це "явно неприйнятною помилкою" і заявив, що програмне забезпечення було відключено. Тепер аналітики всередині будуть розслідувати цю подію і допрацьовувати його.

 

Нагадаємо, у липні міністр культури Олександр Ткаченко потрапив у расистський скандал. Телеведуча каналу "Прямий" Кароліна Ашіон розповіла, як кілька років тому Ткаченко, який тоді був генеральним продюсером "1+1", образив її через колір шкіри

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme