Facebook викрили на стеженні за користувачами через камеру смартфона

Один з користувачів мережі Facebook випадково помітив, що додаток активує фронтальну камеру на смартфоні, коли він переглядає стрічки

Журналіст стрічки новин
Facebook викрили на стеженні за користув…
Фото: Рixabay

У зв'язку з цим у мережі поповзли теорії змови.

Крім того, користувачі Facebook виявили, що, якщо в стрічці новин відкрити фотографію і трохи зрушити її вправо, то можна побачити частину зображення з передньої камери. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ferra.ru.

Оскільки зображення з'являється миттєво користувачі дійшли висновку, що камера постійно активна під час перегляду стрічки.

Варто додати, що це проявляється тільки у гаджетах на iOS 13.2.2.

Через це думки експертів розділились. Так, одні погодились, що це може бути звичайною помилкою у програмному коді програми. Водночас інші вважать це підтвердженням тотального стеження за користувачами. 

Також у мережі з'явились дописи про довільну активацію висувних камер під час використання програми Facebook, але підтвердження цьому не знайшлося.

Представники Facebook вже прокоментували цю ситуацію. У компанії обіцяли випустити оновлення з виправленням помилки, яку назвали ненавмисною.

Нагадаємо, дещо раніше Facebook потрапив у расистський скандал. Програмне забезпечення з розпізнавання облич, яке соцмережа використовувала для рекомендації контенту, назвало темношкірих людей "приматами".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme