Фейк: У Раді сказали, чи планують ліквідувати ГНЕУ

Верховна Рада не має намірів ліквідовувати Головне науково-експертне управління (ГНЕУ)

Журналіст відділу новин
Фейк: У Раді сказали, чи планують ліквід…
Фото: Скріншот

Інформація про ймовірну ліквідацію ГНЕУ, яка раніше була розповсюджена у ЗМІ, є фейком.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ВРУ.

"До уваги ЗМІ! Останнім часом розповсюджується неправдива інформація про наміри парламенту ліквідувати Головне науково-експертне управління. Підкреслюємо, що жодним чином у парламенту немає намірів ліквідовувати ГНЕУ, і мови про це на жодному засіданні не йшлося", – наголосили в Раді.

Уточнюється, що ГНЕУ – один із ключових структурних підрозділів у складі апарату Верховної Ради України.

"Їх думка завжди важлива при ухваленні ключових рішень Верховної Ради у законодавчому полі. Щодо дослідницької служби, то вона буде створена або на базі Інституту законодавства ВРУ, або як самостійний підрозділ у структурі апарату Верховної Ради України", – пояснили у прес-службі.

Верховна Рада не має намірів ліквідовувати Головне науково-експертне управління (ГНЕУ)

Нагадаємо, дещо раніше у низці ЗМІ з'явилась інформація про нібито ймовірну ліквідацію ГНЕУ.

Повідомлялося також, що нова головна "слуга" Шуляк хоче зробити раду задля розгляду партійних зашкварів.

Довідка: Головне науково-експертне управління – один із ключових структурних підрозділів у складі апарату Верховної Ради України.

Його основним завданням є проведення наукової експертизи законопроектів, зокрема, на предмети: оцінки їхнього концептуального рівня; правової, економічної, соціальної доцільності ухвалення закону; відповідності Конституції України; міжнародним договорам України; відповідності сучасному рівню наукових знань, принципам і засадам державної політики; прогнозування наслідків їхнього ухвалення.

ГНЕУ проводить експертизу всіх законопроектів, внесених до ВРУ. Всі законопроекти, подані на перше читання, а також пропозиції (вето) президента України щодо ухвалених парламентом законів обов'язково проходять експертизу управління.

Експертизу здійснюють переважно експерти того відділу, до відання якого належить внесений законопроект.

Результат експертизи законопроектів фахівці відображають у висновку, який управління направляє до профільних комітетів, а перед розглядом законопроекту на сесії парламенту цей документ роздають всім народним депутатам для врахування позиції експертів під час ухвалення того чи іншого рішення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme