Фільми не повинні страждати через акторів: Зеленський заступився за "Сватів"

Президент Володимир Зеленський вважає, що в Україні не варто забороняти фільми, у яких знімалися російські актори, котрі відзначилися ворожими заявами щодо нашої країни

Редактор стрічки новин
Фільми не повинні страждати через акторі…
Фото: Facebook Володимира Зеленського

Зеленський переконаний, що не можна застосовувати санкції щодо всіх медіапродуктів, до виробництва яких залучалися актори чи інші діячі, що мають антиукраїнську позицію чи незаконно відвідували окупований Крим.

Про це президент заявив в інтерв’ю телеканалу ІСТV, передає Depo.ua.

"Ось, наприклад, "Свати" – серіал був знятий ще до війни з Росією. Там були улюблені актори. Один з цих акторів сказав неправильні речі щодо окупації Криму (йдеться про Федора Добронравова, – ред.) Неправильні з точки зору українського громадянина. Його за це не пускали в Україну. Я вважаю, що ці санкції правильні...А як зробити з фільмом, де є, наприклад, Ахеджакова, яка підтримує незалежність України, яка знімалась у радянському фільмі і поруч стоїть із актором, який заборонений? Вона ж не винна у тому, що фільм був знятий 30 років тому, а зараз хтось зійшов з глузду", – пояснив Зеленський.

Президент також припустив, що на декого з російських артистів, які дозволяють собі ворожі висловлювання у бік України, здійснюється тиск з боку російської влади.

"Я вважаю, що страждати через це улюблені фільми не повинні", – наголосив Зеленський.

Водночас він додав, що випадок із актором Пореченковим, який приїздив на позиції бойовиків "ДНР" та стріляв у бік українських військових, є виключним, і у подібній ситуації варто застосовувати щодо актора усі можливі санкції.

Нагадаємо, раніше на телеканалі "1+1" анонсували вихід нового сезону серіалу "Свати". Цей сезон стане сьомим для проекту "Свати" виробництва "Студії Квартал-95".

Довідка: "Свати" – український комедійний телесеріал студії "Квартал 95", що знімався з 2008 по 2012 роки. У 2015 році автори заявили про готовність сценарію сьомого сезону, але його зйомки були відкладені через політичну ситуацію в Україні, наслідком якої, зокрема, стала заборона в'їзду на територію України російським акторам.

У липні 2017 року стартували зйомки сьомого сезону, проте 29 листопада 2017 року серіал був заборонений до показу на території України. У зв'язку з забороною зйомки сезону знову було припинено.

7 березня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною заборону на в'їзд в Україну Добронравова і анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів з його участю, зокрема й серіалу "Свати".

15 травня колегія суддів шостого апеляційного адміністративного суду відхилила апеляцію СБУ та Держкіно у справі про заборону серіалу "Свати".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme