Канал Коломойського анонсував новий сезон скандальних "Сватів" (ВІДЕО)

На телеканалі "1+1" анонсували вихід нового сезону серіалу "Свати"

Журналіст відділу новин
Канал Коломойського анонсував новий сезо…
Фото: скріншот

Серіал "Свати", який виробляла компанія нинішнього президента Володимира Зеленського, таки вийде в український ефір на телеканалі "1+1"

У рекламі цю подію назвали "прем'єрою року", передає Depo.ua. Цей сезон стане сьомим для проекту "Свати" виробництва "Студії Квартал-95".

Якою мовою ітиме серіал в Україні, у анонсі не уточнювалося.

Кадри з серіалу, показані в ролику-анонсі, були змонтовані з російською озвучкою.

Нагадаємо, з 16 липня 2021 року вступив в дію закон, згідно з яким на телебаченні всі фільми і серіали, вироблені в Україні, повинні транслюватися українською мовою.

При цьому використання субтитрів на репліки, сказані іншою мовою, не повинно перевищувати показник 10% у всьому фільмі.

З 19 липня телеканал "1+1" розпочав транслювати серіал "Свати" в українському дубляжі. Згодом стало відомо, що глядачі "1+1" жаліються, нібито серіал "Свати" спотворили, переклавши українською.

Після цього скандальний серіал "Свати" знову продовжили транслювати російською. Інша частина глядачів висловила своє обурення недотриманням чинного законодавства.

Користувачі соцмереж та низка політиків і громадських активістів також висловили своє обурення рішенням телеканалу й вимагають від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення відповідної реакції. 

Довідка: В 2017 році серіал "Свати" заборонили до показу в Україні після того, як російського актора Федора Добронравова, який брав участі у зйомках стрічки, внесли до переліку іноземних артистів, які загрожують безпеці, і яким заборонений в'їзд.

7 березня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною заборону на в'їзд в Україну Добронравова і анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів з його участю, зокрема й серіалу "Свати".

15 травня колегія суддів шостого апеляційного адміністративного суду відхилила апеляцію СБУ та Держкіно у справі про заборону серіалу "Свати".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme