Скандальний серіал "Свати" знову транслюють російською, в мережі обурені

Телеканал "1+1", який пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським, повернув в ефір серіал "Свати" виробництва студії "Квартал-95" з російським озвученням

Редактор стрічки новин
Скандальний серіал "Свати" знову транслю…
Скріншот

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За його словами, декілька днів тому "Свати" перейшли на українську – вийшла одна серія з новим дубляжем, але вже 22 липня серіал показали російською з українськими титрами.

Нардеп закликав Нацраду з телерадіомовлення відреагувати на таке порушення мовного закону. 

"Якщо серйозно, то у нормальній державі так бути не може. Це не просто неповага до закону. Це хамський виклик кожному українцю. І буде відповідь", – написав Княжицький. 

"Свати" знову виходять російською - допис Княжицького у ФБ

Інші користувачі соцмережі також висловили своє обурення рішенням телеканалу та вимагають від Нацради з питань телебачення та радіомовлення реакції. 

Андрій Смолій - допис у ФБ про серіал "Свати"

Користувачі ФБ про серіал "Свати" який знову перейшов на російську

ФБ про серіал свати, який знову перейшов на російську озвучку

Нагадаємо, з 19 липня телеканал "1+1" розпочав транслювати серіал "Свати"в українському дубляжі. Однак шанувальники серіалу не оцінили нове озвучення та заявляють, що серіал стало "неможливо дивитися". 

Довідка: В 2017 році серіал "Свати" заборонили до показу в Україні після того, як російського актора Федора Добронравова, який брав участі у зйомках стрічки, внесли до переліку іноземних артистів, які загрожують безпеці, і яким заборонений в'їзд.

7 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною заборону на в'їзд в Україну Добронравова і анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів з його участю, зокрема й серіалу "Свати".

15 травня колегія суддів шостого апеляційного адміністративного суду відхилила апеляцію СБУ та Держкіно у справі про заборону серіалу "Свати".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme