UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Фінансування тероризму": У компанії Фірташа забрали спецдозвіл на титанове родовище

Державна служба геології та надр України позбавила "Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат" права на розробку Селищанського родовища титанових руд

Журналіст відділу новин

Відомо, що цей комбінат входить до заснованої Дмитром Фірташем групи компаній Group DF.

Раніше цього року він виграв аукціон на розробку Селищанського родовища титанових руд, однак згодом Державна служба геології та надр своїм наказом позбавила комбінат права на розробку родовища, передає Depo.ua із посиланням на відповідний наказ Держгеонадр.

Водночас переможцем аукціону було призначено державне підприємство "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" ("ОГКХ").

В наказі №569 від 4 серпня за підписом очільника служби Романа Опіхама зазначається, що відповідне рішення було ухвалене у зв’язку із надходженням від правоохоронних органів інформації про те, що компанія фінансує тероризм в Україні.

"Фінансування тероризму": У компанії Фірташа забрали спецдозвіл на титанове родовище

Отже, 9 серпня 2021 року між Держгеонадрами та "ОГХК" було укладено договір про купівлю-продаж спецдозволу на користування вищезазначеними надрами.

На думку представників Group DF, перегляд рішення про продаж спеціального дозволу "був ініційований "ОГХК" за лобістської підтримки Фонду державного майна України (ФДМУ), в управлінні якого перебуває компанія".

"ОГХК направила лист в Держгеонадра, в якому висунула ряд безпідставних звинувачень щодо "МГЗК", звинувативши компанію в "фінансуванні тероризму та діях в інтересах РФ", посилаючись на інтернет-публікації в ЗМІ від 2015 року. Відповідні листи надійшли в Держгеонадра, Головне управління СБУ та Офіс генерального прокурора", – зазначили у повідомленні групи.

Згідно із заявою, формальним приводом для позбавлення перемоги став лист Управління СБУ в Житомирській області про наявність кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

Наголошується, що Group DF має намір оскаржити рішення Держгеонадр в суді.

"Ми вже направили лист в Держгеонадра з вимогою переглянути незаконне рішення. Також ми подали позов для захисту законних інтересів бізнесу, інші позови готуються. Ми припускаємо, що спроба незаконно відібрати ліцензію пов’язана з неспроможністю ФДМУ продати ОГХК на аукціоні, запланованому на 31 серпня по заявленій ціні", – уточнив адвокат титанового бізнесу Group DF Роман Чишинський.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Фірташа відібрали Запорізький титано-магнієвий комбінат.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme