Фінляндія та Норвегія вперше в історії нададуть зброю Україні

Фінляндія та Норвегія вперше у своїй історії ухвалили рішення про надання Україні озброєння та протитанкової зброї

Журналіст стрічки новин
Фінляндія та Норвегія вперше в історії н…
Фото: Рixabay

Зокрема, фіни нададуть Україні, в який ведеться війна, 2500 автоматичних гвинтівок, 150 тис. патронів, 1500 одноразових РПГ і 70 тис. харчових наборів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на міністерство Закордонних справ України в Facebook.

"Вперше в своїй історії озброєння надає Фінляндія: 2500 автоматичних гвинтівок, 150 000 патронів, 1500 одноразових РПГ і 70 000 харчових наборів. Шведський уряд передає Україні 135 тис. польових пайків, 5000 шоломів, 5000 бронежилетів та 5000 одиниць протитанкової зброї", – зазначили там.

Варто додати, що це вперше з 1939 року.

Водночас Норвегія також відійшла від політики ненадання зброї країнам поза НАТО, які перебувають у стані війни. Осло надсилає 2000 протитанкових гранатометів.

Варто додати, що Люксембург надає Україні протитанкову зброю, а нейтральна Австрія невдовзі надішле шоломи, захисні жилети, а також паливо.

Нагадаємо, за перші 100 годин оборони України від російських загарбників наша дипломатія мобілізувала понад $1 млрд допомоги партнерів на закупівлю сучасного озброєння та боєприпасів. 

Також антипутінська коаліція держав запровадила проти Росії три пакети болючих санкцій: фіналізується перелік російських банків для відключення від SWIFT, заморожено половину фінансових резервів Центрального банку РФ, накладено обмеження на Сбербанк РФ, введено заборону на продаж, постачання, передачу та експорт до Росії технологій нафтопереробки, зупинено дію експортних ліцензій подвійного використання, в окремих країнах припинено видачу віз для російських громадян. 

Вперше в сучасній історії санкції накладені проти чинного глави держави Володимира Путіна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme