Фірташ закликає Україну відмовитися від ідеї вступу до НАТО

Бізнесмен Дмитро Фірташ закликає Україну відмовитися від ідеї щодо приєднання до НАТО та оголосити нейтралітет

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Фірташ закликає Україну відмовитися від…
Скріншот

За його словами, якщо Україна відмовиться від НАТО – "виграють усі".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на статтю адвоката Фірташа Ленні Девіса у Medium.

"Моє питання сьогодні таке: чому Україна має бути змушена обирати між Анти-Росією та членством у НАТО чи проросійською орієнтацією та Анти-НАТО? Чому ми не можемо бути нейтральними – "Швейцарією Євразії"? Це відповідало б історичному становищу України, що сягає корінням у середньовіччя, на торговому перехресті між Європою та Азією", – йдеться у статті.

На думку Фірташа, Америка, Європа та Росія отримають вигоду від нейтральної України, яка стане економічним та торговим партнером.

"Я майже не сумніваюся, що говорю від імені багатьох українців, які хотіли б мати найкраще з обох світів — нейтралітет, торгівлю з усіма та добрі стосунки з усіма. І чому б ні? Це означало б більше робочих місць та процвітання для України. Нейтральна Україна не має розглядатися як загроза Америці, Європі чи Росії", – додав бізнесмен.

Своєю чергою видання Kyiv Post повідомило, що Фірташ пропонував опублікувати таку саму статтю. Втім, видання відмовилося, оскільки олігарх просуває "вимогу Путіна про те, щоб Україна була залишена Заходом".

Відомо, що США 26 січня надали письмову відповідь Росії від свого імені та імені союзників по НАТО. У відповіді на закиди Росії щодо "гарантій безпеки" йшлося про те, що Україна має право сама визначати своє геополітичне майбутнє, зокрема, і щодо вступу до Альянсу. Також прокоментував передачу відповіді Росії й генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. США розраховують на подальші контакти з Москвою після того, як вона ознайомиться з відповіддю Вашингтона.

Американці також проінформували Україну про те, як саме вони відповіли Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme