Фонд Порошенка та громадські активісти зібрали кошти для звільнення з-під варти Павловського

Фонд родини п'ятого президента Петра Порошенка спільно з ГО "Солідарна справа громад" зібрали 18 мільйонів гривень, які необхідні для звільнення з-під варти бойового генерала Ігоря Павловського

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Фонд Порошенка та громадські активісти з…
Фото: Прес-служба "ЄС"

До збору коштів на звільнення Павловського долучилися також народні депутати від партії "Європейська Солідарність" та представники партії з різних регіонів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу партії "ЄС".

Зазначається, що 2,1 мільйона гривень надіслали небайдужі українці через акцію у соціальних мережах. За словами громадського активіста Віталія Гайдукевича, люди вносили від 10 до сотень тисяч гривень. Ще 15,9 мільйона гривень додав Фонд Порошенка.

"Понад шість тисяч людей взяли участь у зборі коштів за визволення генерала, героя Ігоря Павловського з покритих зеленою пліснявою зелених казематів. Я вражений такою небайдужістю. Як справжні "Брати по зброї" ми своїх не кидаємо. Так само, як і "Справа громад". Це і є справжнє громадянське суспільство. Як два роки тому ми з вами захистили кіборга генерала Марченка, так зараз визволимо і Павловського", – прокоментував сам Порошенко.

Він також висловив слова подяки усім небайдужим, хто долучився до збору коштів.

"Як ми і обіцяли, ми з Мариною решту суми, яка потрібна, щоб генерала Павловського визволити на волю, внесемо з нашого благодійного Фонду прямо сьогодні. Для того, щоб уже завтра Ігор Валентинович був вдома разом з родиною", – додав п'ятий президент.

Окрім цього, Порошенко наголосив, що Павловський є одним із керівників оборони Маріуполя влітку 2014 року. За це на Росії проти нього порушена кримінальна справа.

"А саме це робить Павловському честь.  А от спроба ув’язнити його в Україні – це ганьба владі і ганьба Зеленському. Тому що саме він замовив цю політичну вмотивовану справу. Напевно, Зеленський цілив у своїх політичних опонентів, але подібні його дії підривають обороноздатність держави", – уточнив він.

При цьому п'ятий президент зазначив, що суд над Павловським "вписується в кампанію" з дискредитації та цькування захисників України.

"Ветеранів, добровольців, волонтерів, учасників Революції гідності. Це кампанія, в якій влада атакує всіх, хто грав вагому роль в обороні країни від російської агресії – чи то колишній Верховний Головнокомандувач,  чи рядовий солдат", – констатував Порошенко.

Що відомо про справу Павловського

Генерала Ігоря Павловського підозрюють у змові та організації постачання армії у 2016-2018 роках військової техніки низької якості. Йдеться про десантні катери "Кентавр" та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які, як вважають слідчі ДБР, не відповідали встановленим вимогам і не могли використовуватися у Збройних силах України.

Також у ДБР підозрюють, що Павловський міг перебувати в змові з Шандрою. 

Директора "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру Печерський суд міста Києва заарештував 7 липня. Його звинувачують у поставках військової техніки низької якості. 

8 липня народні депутати від фракції "Європейська Солідарність", а також учасники війни проти російської агресії повідомили про готовність взяти на поруки генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

12 липня Печерський суд обрав генералові Павловському запобіжний захід у вигляді тримання підвартою два місяці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme