"Гарантований покупець" може використати гроші Євросоюзу для "зелених" інвесторів не за призначенням

У ДП "Гарантований покупець" попередили, що 3 млрд грн коштів єврооблігацій для розрахунку із "зеленими" інвесторами можуть використати не за призначенням 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Гарантований покупець" може використати…
Фото:ГарПок

Причина – судові позови "Енергоатому", які загрожують призвести до колапсу на ринку електроенергії та заблокувати роботу державного підприємства.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сайт компанії "Гарантований покупець".  

Представники ДП пояснили, що 22 листопада Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення на користь НАЕК "Енергоатом" у справі, де предметом позову є стягнення понад 4 млрд грн. 

"У випадку примусового виконання вказаного рішення суду апеляційної інстанції з Гарантованого покупця можуть бути списані кошти, призначені для сплати постачальникам універсальних послуг в рамках ПСО для населення, а також цільові кошти, призначені для розрахунків з виробниками електричної енергії за "зеленим" тарифом", – йдеться у заяві компанії. 

Нагадаємо, на початку листопада ЄБРР виділив Україні гроші на погашення боргів за "зелену" енергію. Надходження від розміщення облігацій мають покрити всю заборгованість по платежах перед виробниками відновлюваної енергії.

Читайте також: "Зелені" борги і торги: Чому ГарПок не повертає 3 мільярди ДТЕК Ахметова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme