НКРЕКП застосує максимальні штрафи до компанії Ахметова: Що про це відомо

Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг на засіданні 17 листопада ухвалила рішення оштрафувати ТОВ "ДТЕК Східенерго" Ріната Ахметова

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
НКРЕКП застосує максимальні штрафи до ко…
Фото: Рixabay

Комісія встановила низку порушень під час позапланової перевірки. Йдеться про порушення вимог законодавства на ринку електроенергії та виробництва теплової енергії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу НКРЕКП.

Зазначається, що позапланова перевірка охопила період діяльності компанії протягом п'яти років. За підсумками перевірки була виявлена низка порушень, а саме:

  • компанія не забезпечила наявність гарантованих запасів вугілля на Луганській та Курахівській ТЕС;

  • порушення вимог, які зобов'язують продавати не менше 10% електроенергії на ринку "на добу наперед";

  • нехтування обов’язком ліцензіата здійснювати купівлю-продаж електричної енергії за двосторонніми договорами та на організованих сегментах ринку електричної енергії;

  • допущені інші порушення, пов’язані з обліком теплової енергії, недотриманням строків подання до НКРЕКП відповідних документів та інформації, недотриманням структури витрат тощо.

"НКРЕКП винесла рішення застосувати до ТОВ "ДТЕК Східенерго" максимальні штрафні санкції за порушення щодо виробництва електроенергії та за порушення з виробництва теплової енергії", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що штраф за порушенні ліцензійних умов з виробництва електроенергії становить 1,7 мільйона гривень. Водночас штраф з виробництва теплової енергії – 34 тисячі гривень.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський повідомив, що до України прямують сім кораблів панамакс із вугіллям. Завдяки цьому країна має уникнути енергетичної кризи.

Дещо згодом у ДТЕК уточнили, що це вугілля було зафрахтоване саме компанією, а не державою.

Того ж дня стало відомо, що Державне підприємство "Гарантований покупець" не погасило борги за "зеленим тарифом" перед ДТЕК. Зокрема, новопризначений голова "ГарантПоку" Вадим Улида, якого ухвалили замість Констянтина Петриковця, відкликав виплату заборгованості в "Ощадбанку". При цьому, борги перед рештою "зелених" були погашені у сумі 100% заборгованості за минулий рік і частково – за 2021.

Читайте також: "Зелені" борги і торги: Чому ГарПок не повертає 3 мільярди ДТЕК Ахметова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme