Зеленський заявив, що відключати електроенергію не будуть, бо уже їде вугілля

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні не буде відключення електроенергії, оскільки до держави вже прямують кораблі із вугіллям

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський заявив, що відключати електро…
Скріншот

За його словами, держава не залишить громадян без світла та тепла.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні опублікованому на його сторінці у Facebook, пише Depo.ua.

"Держава нікого не залишить без світла і тепла. Тут теж все просто, попри те, що все не просто у світі, який переживає енергетичну кризу. Але наш принцип: переживати менше, а працювати – більше. Тому держава підготувала атомну енергетику. За останні тижні запущено два додаткові блоки – на Рівненській та Запорізькій АЕС. Ще один блок Запорізької АЕС буде запущено у найближчі тижні, до кінця листопада", – заявив президент.

Окрім цього, він наголосив, що ймовірні відключення світла можуть лякати лише тих, у кого "відключено логіку та критичне мислення".

"Проста порада, щоб не чути брехливі чутки про відключення світла – відключайте звук на деяких брехливих каналах. А краще – не дивіться взагалі. Це береже і нерви, і електроенергію. По-друге, держава успішно долає виклик щодо нестачі вугілля. Нестачі не буде. Крім нашого українського вугілля, буде сім кораблів Панамакс, які вже прямують і прибудуть до українських портів найближчим часом. Вугілля, яке ми доставляємо морем – повністю закриває потреби енергетичної сфери до кінця цього року. У разі необхідності, такі ж наші дії закриють потребу до кінця усього опалювального сезону" – підкреслив Зеленський.

Він також додав, що Україна при його керівництві не купує вугілля з ОРДЛО.

"Ми не купуємо вугілля у сепаратистів. Деякі телеканали під соусом різних аргументів це активно засуджують. Хоча, як на мене, засуджені мають бути саме ті, хто купував його у невизнаних територій у минулі роки. Ми ж не платимо і не будемо платити тим, хто не визнає нашу незалежність і робимо перший крок на шляху до повної енергетичної незалежності країни. Про наступні кроки розповім незабаром", – резюмував президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна домовляється з Казахстаном про закупівлю вугілля, однак наразі існує ймовірність зриву цих поставок. 

Варто додати, що міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що відповідальність за дотримання накопичення вугілля несуть генеруючі компанії. Своєю чергою представники станції запевнили, що зараз постачання вугілля відбувається ритмічно.

Щодо газу, то у жовтні Зеленський запевняв, що в Україні достатньо запасів газу, і пояснював, що така кількість зможе забезпечити побутових споживачів. 

До того ж, винними у газовій кризі президент тоді називав не олігархів, а Росію.

Читайте також: Нема ні газу, ні вугілля, ні грошей: Чому так довго не вмикають опалення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme