Газу і вугілля у нас достатньо: Шмигаль розповів про перебіг опалювального сезону в Україні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про перебіг опалювального сезону 2021-2022 в Україні
 

Журналіст відділу новин
Газу і вугілля у нас достатньо: Шмигаль…
Фото: КМУ

Станом на середину грудня Україна має запас газу у газосховищах більше 15 мільярдів кубометрів, чого достатньо для забезпечення побутових і комерційних споживачів.

Про це він розповів, відкриваючи засідання уряду 15 грудня, інформує Depo.ua.

Шмигаль запевнив, що у два місяці опалювального сезону "все проходить абсолютно стабільно і спокійно".

"До початку опалювального сезону "Нафтогаз" закачав до підземних сховищ 18,6 мільярдів кубометрів газу. Середній же показник, з яким починали опалювальні сезони в 2011-2019 роках був 17,9 мільярдів кубометрів. Станом на середину грудня у нас в газосховищах більше 15 мільярдів кубометрів газу і цього абсолютно достатньо, аби забезпечити блакитним паливом і людей, і комунальні заклади, і промислових споживачів", – заявив прем'єр.

Також він торкнувся другого важливого питання – запасів вугілля на складах українських ТЕС і ТЕЦ.

"За даними Міністерства енергетики, у грудні загалом очікується близько 2 млн тонн поставок українського та імпортного вугілля. У той же час заплановане споживання очікується на рівні 1,7 млн тонн. Також з початку опалювального сезону активізовано роботу щодо збільшення видобутку вугілля на державних українських шахтах", – повідомив прем'єр-міністр.

Крім цього, Шмигаль офіційно заявив, що з початку опалювального сезону жодних "віялових відключень" електроенергії не відбувалось.

"Кількагодинні відключення, які можуть відбуватись у тому чи іншому місті – це невідкладні ремонтні роботи на лініях електропередач, про які попереджають заздалегідь. Або аварійні ситуації, пов’язані з погодними умовами", – запевнив прем'єр.

Нагадаємо, 22 листопада українські підземні сховища природного газу були заповнені лише на 54,5%.

1 грудня стало відомо, що у листопаді 2021 року Україна використала зі своїх сховищ на 10% більше газу, аніж за аналогічний період минулого року.

Читайте також: Нема ні газу, ні вугілля, ні грошей: Чому так довго не вмикають опалення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme