Генпрокурор підписала "слузі" Кузьміних підозру у хабарництві 

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова у понеділок, 31 січня, підписала підозру у скоєнні злочину нардепі від "Слуги народу" Сергію Кузьміних

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Генпрокурор підписала "слузі" Кузьміних…

"Слугу" 28 січня затримали детективи НАБУ. Народного депутата підозрюють у хабарництві.

Про це сама Ірина Венедіктова написала на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Минулої п’ятниці детективами НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП був затриманий народний депутат України 9 скликання. Підозра мною підписана. Далі своє слово скаже суд", – написала генеральний прокурор.

За словами Венедіктової, Кузьміних підозрюють у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення у сфері медицини. 

"Якщо для когось із правоохоронців відзвітувати про розкритий злочин – це елемент змагального виду спорту, то для мене – ні. Я з болем вимушена констатувати ці факти й сподіватися, що їх буде менше. Особливо, коли ми говоримо про людину, брат якої здійснював подвиги в ім’я нашої держави і її громадян", – написала Венедіктова.

Вона підкреслила, що кримінальна юстиція влаштована так, що попередні заслуги не конвертуються в імунітет від прокурорів. 

Допис Венедітової

Нагадаємо, затримання Кузьміних відбулось під час передачі народному депутату значної суми грошей, що детективи кваліфікують як отримання хабаря. За даними слідства, посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme