Гетманцев натякнув, що влада хоче зменшити два ключові податки для ФОПів

Голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев натякнув, що влада у 2022 році планує зменшити податки на доходи фізичних осіб (ПДФО) та єдиний соціальний внесок (ЄСВ)

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Гетманцев натякнув, що влада хоче зменши…
Фото: Pixabay

За його словами, обговорення податкової реформи у 2022 році буде скероване на перегляд ПДФО та ЄСВ у меншу сторону з чинних 18 та 22% відповідно.

Про це Гетманцев заявив у коментарі для видання "УНІАН", передає Depo.ua.

При цьому, глава комітету наголосив, що реформа буде стосуватися не лише представників бізнесу, але й простих громадян. Йдеться про запровадження прямих податків для всіх людей.

"На запитання чи планується у майбутній податковій реформі запровадження податку на виведений капітал для бізнесу при тому, що у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом йдеться про його незастосування, відповів, що "ймовірно буде за польською моделлю", – йдеться у виданні.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що українцям можуть автоматично нарахувати несплачені податки. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, після податкової амністії податкова служба матиме можливість проводити оцінку операцій фізичних осіб в частині придбання об'єктів нерухомості або дорогих речей без задекларованих доходів.

Нагадаємо, в Україні 1 вересня стартувала податкова амністія. Громадяни можуть подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням своїх активів, з яких не були сплачені податки і збори.

Читайте також: Ви нам за все заплатите: Чому влада лякає українців податками з покупок 25-річної давнини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme