Глава МОЗ Ляшко нагадав українцям, які тимчасові і постійні протипоказання до COVID-вакцинації

Очільник міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко нагадав, якими є протипоказання до щеплення проти коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Глава МОЗ Ляшко нагадав українцям, які т…
На фото: Віктор Ляшко. Джерело: Facebook Віктора Ляшка

За його словами, єдиним постійним протипоказанням до щеплення конкретною вакциною проти коронавірусу є алергічна реакція на першу дозу цього препарату чи на один із його компонентів.

Як розповів він під час брифінгу, більшість протипоказано до щеплення від коронавірусу є тимчасовими. Зокрема, їх всього три:

  • температура вище 38°C;
  • лікування моноклональними антитілами або реконвалесцентною плазмою – у такому випадку вакцинація може бути проведена через 90 днів після закінчення курсу терапії;
  • щеплення не можна робити впродовж 14 днів із часу введення вакцин проти інших інфекційних хвороб, крім інактивованої вакцини проти грипу, яку можна вводити в будь-який час, навіть одночасно з антиковідною вакциною в різні руки.

Нагадаємо, на початку листопада у Міністерстві охорони здоров'я затвердили форму довідки від сімейного лікаря про протипоказання до вакцинації проти коронавірусу. Довідка про тимчасові протипоказання до щеплення буде містити термін дії цих протипоказань. Водночас довідка про постійні протипоказання може бути видана лише у випадку, якщо у пацієнта спостерігалася алергічна реакція на першу дозу щеплення або один із компонентів вакцини.

Читайте також: Як вакцинуватися людям з постковідним синдромом, зокрема – депресією, і яку вакцину краще використовувати: Коментар директора Інституту епідеміології та інфекційних хвороб

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme