UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Глава МЗС Британії скоординувала свою позицію щодо російської агресії проти України з Кулебою

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс скоординувала свою позицію щодо російської агресії проти України з українським колегою Дмитром Кулебою під час телефонної розмови

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Глава МЗС Британії скоординувала свою по…
Фото: Pixabay

Зокрема, очільники відомств скоординували позиції щодо російської агресії напередодні дипломатичних перемовин із залученням НАТО, ОБСЄ та Євросоюзу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС України.

"Ліз Трасс запевнила в непохитній підтримці нашої держави в протидії російській збройній агресії, наголосила на відданості принципу "жодних рішень про Україну без України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що очільниця британського МЗС розповіла Кулебі про підходи Лондона до перемовин у форматі "Росія-НАТО" та консультацій з Євросоюзом щодо нових санкцій проти Кремля, для стримування подальшої агресії.

"Разом ми впевнено рухаємося до втілення запропонованого Україною в листопаді комплексного пакету стримування Росії від нової хвилі війни в Європі. Пакет стримування включає політичний, економічний та безпековий рівні. Вдячний Великій Британії за лідерську роль в цьому процесі", – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, 15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

20 грудня у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації зажадали терміново отримати відповідь США на свої вимоги щодо так званих "гарантій безпеки".

У відпоідь представник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив про перелік занепокоєнь у відповідь на вимогу "гарантій безпеки" з боку Росії.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme