UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Глава МЗС Німеччини заявила, що готова на все, аби відновити "нормандський формат" з Росією

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що готова робити усе можливе для повернення Росії до "нормандського формату" врегулювання ситуації на Донбасі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Глава МЗС Німеччини заявила, що готова н…
Фото: Pixabay

За її словами, поведінка Росії щодо "нормандського формату" турбує не лише країни G7, а й інші держави Європи та західного світу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ми робимо все можливе, щоб відновити переговори з Росією", – наголосила Бербок.

Окрім цього міністерка зауважила, що глави МЗС країн-G7 та держсекретар США Ентоні Блінкен погодилися щодо того, що "Нормандія", Рада Росія-НАТО або ж канали ОБСЄ є сьогодні найважливішими форматами для переговорів з Кремлем.

Нагадаємо, раніше лідери Великої Британії, Італії, США, Франції та Німеччини виступили за відновлення переговорів у "нормандському форматі" щодо урегулювання ситуації на сході України.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що США вирішили стати активним учасником мирного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, це може бути паралельний трек разом з "нормандським форматом".

Європейський Союз раніше виступив з заявою щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму. У ЄС заявили, що переговорний процес у Тристоронній контактній групі та в "нормандському форматі" опинився у глухому куті через відмову Росії визнавати себе стороною конфлікту на сході України.

Довідка: Зустрічі у "нормандському форматі" проводяться за участі представників президентів чи їхніх радників чотирьох країн: України, Німеччини, Росії та Франції. Зустріч радників зазвичай передує саміту голів держав. Учасники "нормандських" зустрічей намагаються розв'язати ситуацію із російсько-українською війною на Донбасі, спираючись на підписані 2015 року Мінські угоди.

Читайте також: Небезпечні фокуси Кремля: Що показала розмова Байдена з Зеленським

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme