Зеленський розповів, на яких умовах США може включитися до "нормандського формату"

Президент Володимир Зеленський розповів про умови включення США до "нормандського формату"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський розповів, на яких умовах США…
Скріншот

За його словами, США можуть долучитися до "нормандського формату" у декількох різних ролях. Зокрема – може бути створений окремий "майданчик".

Про це Зеленський заявив під час інтерв'ю для Наталії Мосійчук на телеканалі "1+1", пише Depo.ua.

"США будуть зацікавлені у ролі в "нормандському форматі, якщо вони у цьому форматі будуть дійсно щось важливе вирішувати, а не просто модерувати процесом, чи поглядати з боку. Тому важливо, щоб вони грали важливу роль. Це може бути і окремий майданчик, який може співпрацювати з "нормандською четвіркою". Це може бути один єдиний план, де обговорюються питання на окремому майданчику, де є присутність України, США та Росії, а деякі важливі речі обговорюються в "нормандському форматі", – розповів він.

Нагадаємо, раніше лідери Великої Британії, Італії, США, Франції та Німеччини виступили за відновлення переговорів у "нормандському форматі" щодо урегулювання ситуації на сході України.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що США вирішили стати активним учасником мирного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, це може бути паралельний трек разом з "нормандським форматом".

Європейський Союз раніше виступив з заявою щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму. У ЄС заявили, що переговорний процес у Тристоронній контактній групі та в "нормандському форматі" опинився у глухому куті через відмову Росії визнавати себе стороною конфлікту на сході України.

Довідка: Зустрічі у "нормандському форматі" проводяться за участі представників президентів чи їхніх радників чотирьох країн: України, Німеччини, Росії та Франції. Зустріч радників зазвичай передує саміту голів держав. Учасники "нормандських" зустрічей намагаються розв'язати ситуацію із російсько-українською війною на Донбасі, спираючись на підписані 2015 року Мінські угоди.

Читайте також: Небезпечні фокуси Кремля: Що показала розмова Байдена з Зеленським

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme