Глава Нацполіції назвав умову, за якої він підтримає "COVID-амністію"

Голова Національної поліції Ігор Клименко назвав умову, за якої він підтримає запровадження "COVID-амністії" в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Глава Нацполіції назвав умову, за якої в…
Фото: Прес-служба Нацполіції

За його словами, амністія має розповсюджуватися виключно на тих громадян, які придбали підробні документи про вакцинацію, але не користувалися ними.

Інші порушники мають відповідати перед законом, заявив Клименко під час брифінгу, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Нацполіції.

"Я розумію, що дуже багато людей оступилися і придбали ці сертифікати. І якщо ви не скористалися завідомо підробленим сертифікатом, ми маємо зараз напрацювати той правовий механізм, який дозволить вам уникнути відповідальності. З іншої сторони ми маємо виявити фізичну чи юридичну особу, яка займалася виготовленням, продажем або передачею цього сертифіката", – наголосив він.

При цьому, відповідні норми мають бути напрацьовані найближчими днями. Водночас, над документом працюють МОЗ, МВС та Верховна Рада.

Нагадаємо, 16 вересня у МОЗ заявили про підготовку законодавчого акту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

6 жовтня парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

1 листопада комітет Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав посилення кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

2 листопада Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme