UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Глава ВООЗ назвав умову для завершення пандемії COVID-19 у 2022 році

Очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус назвав умову для закінчення пандемії коронавірусу у 2022 році

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Глава ВООЗ назвав умову для завершення п…
Фото: Рixabay

За його словами, для цього потрібно покінчити з нерівністю щодо розподілу вакцин проти коронавірусу у світі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ВВС.

Гебреісус переконаний, що постійна нерівність у розподілі препаратів проти коронавірусу збільшує ризик виникнення нових мутацій. Тому країнам світу варто відмовитися від вузького націоналізму та накопичення вакцин проти коронавірусу.

"Вузький націоналізм і накопичення вакцин у деяких країнах підірвали справедливість і створили ідеальні умови для появи варіанту "Омікрон", і чим довше триває несправедливість, тим вище ризик розвитку вірусу таким чином, який ми не можемо… передбачити", – наголосив він.

Нагадаємо, 12 жовтня Тедрос Аданом Гебреісус закликав багаті країни призупинити бустерну вакцинацію населення від коронавірусу.

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme