У ВООЗ вчергове засудили бустерну COVID-вакцинацію

Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус засудив використання бустерних доз щеплення від коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ВООЗ вчергове засудили бустерну COVID-…
Фото: Рixabay

Він також наголосив, що щеплення проти коронавірусу для дітей не мають сенсу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг глави ВООЗ.

"Немає сенсу вводити бустерні дози здоровим дорослим людям або вакцинувати дітей, коли працівники охорони здоров'я, люди похилого віку та інші групи все ще чекають своєї першої дози", – повідомив Гебрейесус.

За його словами, щодня у світі застосовується у шість разів більше бустерних доз, аніж перших щеплень проти коронавірусу у країнах з низькими доходами.

При цьому, глава ВООЗ наголосив, що бустерна вакцинація потрібна лише людям із ослабленим імунітетом. При цьому, у Північній Кореї та Еритреї (держава у східній Африці, – ред.) досі не розпочали робити щеплення від коронавірусу.

Нагадаємо, 12 жовтня Тедрос Аданом Гебреісус закликав багаті країни призупинити бустерну вакцинацію населення від коронавірусу.

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme