Глава ВООЗ закликає зупинити бустерну COVID-вакцинацію через "аморальність"

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус закликав багаті країни призупинити бустерну вакцинацію населення від коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Глава ВООЗ закликає зупинити бустерну CO…
Фото: Рixabay

За його словами, бустерні дози вакцини у багатих країнах є "несправедливістю" щодо країн Африки, у яких людям не вистачає препаратів для щеплення.

Він наголосив, що світу варто прийти в себе, повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Гебреісуса у Twitter.

"Коли у нас тільки 166 мільйонів доз, зроблених в Африці, на 1,2 мільярда населення, почати бустерну вакцинацію – це найгірше, що ми як світове співтовариство можемо зробити. Це несправедливо і нечесно, оскільки ми не зупинимо пандемію, ігноруючи один континент, той самий континент, у якого немає коштів або виробничого потенціалу", – наголосив він.

Зауважимо, раніше у ВООЗ заявили, що дії урядів багатих держав з накопичення вакцини та засоби захисту проти COVID-19 призводить до їхньої нестачі у бідних країнах. Ці фактори призводять до довшої тривалості пандемії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість зроблених в Україні COVID-щеплень наближається до 13 мільйонів. МОЗ пропонує запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme