"Голос" просить НАЗК відновити фінансування партії

Партія "Голос" просить керівництво Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) припинити чергові спроби позбавити політсили фінансування

Журналіст стрічки новин
"Голос" просить НАЗК відновити фінансува…
Фото: Depo.ua

У "Голосі" назвали дії НАЗК політичним тиском на опозицію, адже серед парламентських партій тільки ця не отримала гроші за 4 квартал.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву партії у Facebook.

"Партія "Голос" завжди послідовно і ефективно відстоювала розвиток антикорупційної інфраструктури в Україні. "Голос" ініціював та підтримував законопроекти, спрямовані на розвиток та захист НАБУ, НАЗК, ВАКС та САП, виступав головним парламентським драйвером судової реформи", – наголосили у політсилі.

Там нагадали, що у січні цього року НАЗК вже позбавляло партію державного фінансування. 

"Ми закликаємо керівництво НАЗК припинити ігнорувати вимоги законів України і повернути державне фінансування "Голосу". У разі тиску з боку третіх осіб, що примушують НАЗК до протиправних дій, вимагаємо повідомити суспільству прізвища та посади цих осіб", - додали у партії.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що "Голос" позивається до НАЗК через припинення держфінансування – партія звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК). У позові вона просила скасувати наказ, яким було зупинено державне фінансування, та визнати протиправними складення НАЗК акту та висновку за результатами аналізу звіту партії.

27 січня ОАСК виніс ухвалу, якою відмовив партії "Голос" у забезпеченні позову. Проте 5 лютого своєю ухвалою ОАСК задовольнив повторну заяву партії з аналогічними вимогами без зміни правових підстав та вжив заходи забезпечення, чим зупинив дію наказу.

Ухвала суду підлягає негайному виконанню, отже НАЗК було змушене перерахувати партії понад 20 млн грн бюджетних коштів за І квартал 2021 року.

Згодом НАЗК подало апеляцію на вказану ухвалу до Шостого апеляційного адміністративного суду, який 14 квітня задовольнив вимоги апеляційної скарги НАЗК та скасував вжиті заходи забезпечення.

Водночас 9 квітня ОАСК розглянув справу по суті та виніс рішення про скасування наказу НАЗК щодо зупинення фінансування партії, яке не набрало законної сили.

У НАЗК заявили, що оскаржать рішення суду до апеляційної інстанції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme