Голова Держпродспоживслужби визнала штраф 325 млн грн "Новій пошті" на Харківщині неадекватним

Державна споживча служба скасує накладені співробітниками Держпродспоживслужби в Харківській області на групу компаній "Нова пошта" багатомільйонні штрафи

Журналіст стрічки новин
Голова Держпродспоживслужби визнала штра…
Фото: Нова пошта / Facebook

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, пише Depo.ua.

Вона зазначила, що особисто провела внутрішнє розслідування, ознайомилася з відеофіксацією та консультувалася з юристами, у результаті чого з'ясувалося, що штраф на компанію "неадекватний порушенню".

За її словами, юристи служби вже готують відповідне рішення.

Магалецька планує 9 липня провести особисту зустріч із представниками "Нової пошти" та бізнес-спільноти. Вона також додала, що в Україні необхідно терміново змінювати законодавство, інакше такі випадки можуть повторитися через виконавців на місцях.

"З "винуватцями" скандалу в Харківській області розбираємося. Мене особисто цікавлять мотиви такого рішення", – повідомила вона.

Скріншот

Нагадаємо, що днями Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області провело дві позапланові перевірки відділень "Нової пошти" в місті та області та наклало два штрафи на загальну суму 325 851 634 грн 80 коп. – по 10% обсягу реалізованої продукції компанії за лютий і березень 2021 року – за заявами громадян про пошкодження посилки й про те, що у відділенні клієнта обрахували.

Тоді ж "Нова пошта" заявила, що оскаржуватиме накладений штраф. Також там наголосили, що приводом до перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 гривень: "Працівники служби затребували документи у керівника відділення, який не є уповноваженою особою, він запропонував звернутися до керівництва компанії. Уповноважені особи Держпродспоживслужби розцінили ці дії як створення перепон для проведення перевірки".

Читайте також: Шахрайство з акаунтами "Нової пошти" в Харкові: Коментар компанії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme