Очільник ВМС Німеччини заявив, що Крим залишиться російським назавжди, а Путін заслуговує на повагу (ВІДЕО)

Голова ВМС Німеччини, віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах зробив низку заяв щодо ситуації навколо України
 

Журналіст відділу новин
Очільник ВМС Німеччини заявив, що Крим з…
Фото: Скріншот

За словами очільника ВМС Німеччини, Україні не вдасться повернути окупований Росією Крим.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на його виступ на конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара.

Він також зазначив, що Україні для вступу в НАТО необхідно відповідати усім вимогам Альянсу, але наразі це неможливо через окупацію.

"Щодо того, що сталося в Україні. Кримський півострів втрачений, і він ніколи не повернеться. Це факт", – сказав Шенбах.

Щодо Грузії, то її членство в Альянсі Шенбах вважає нерозумним, хоча "вона відповідає всім критеріям". На його думку, приклад Грузії повторює приклад країн Балтії.

"Мета Путіна – не маленька смужка української землі, а розкол Євросоюзу та відновлення поваги, якої він, ймовірно, навіть заслуговує", – заявив глава ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах.

"Росія – стара країна, Росія – важлива країна. Нам потрібна Росія. Це велика країна, але ця країна не є демократією на наш погляд. Звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що робить Росія, і в Чечні, і в інших точках, ситуація в яких мала б бути вирішена. І так, це також стосується того, що сталося в Україні", – додав Кай-Ахім Шенбах.

Нагадаємо, 13 січня Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії за анексію Криму та дестабілізацію ситуації в Україні до 31 липня 2022 року.

19 січня віце-прем'єр і міністр економіки Словаччини Ріхард Сулик заявив, що Крим залишиться частиною Російської Федерації, і що потрібно скасувати проти неї санкції.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на слова Сулика, назвавши його заяву заохоченням Росії до подальшої агресії.

Після цього, 20 січня, прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер запевнив Україну, що уряд Словаччини не здійснить жодних дій, які б виправдовували окупацію Росією Криму.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme