UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Німеччина не дає Естонії дозвіл на експорт зброї в Україну, – ЗМІ

Німеччина відмовляється видавати Естонії дозвіл на експорт зброї до України

Журналіст відділу новин

Все тому, що зброя, яку Естонія хоче передати Україні, була вироблена саме в Німеччині. Зокрема, йдеться про гаубиці Д-30, що стріляють 122 мм снарядами приблизно на 20 кілометрів.

Як свідчать джерела видання The Wall Street Journal серед естонських та німецьких офіційних осіб, Берлін відмовляється дозволити третій країні відправляти артилерію в Україну, оскільки, за словами посадовців, це озброєння було зроблено у Німеччині, пише Depo.ua.

Відомо, що гаубиці, вироблені у Радянському Союзі, дислокувалися у колишній Східній Німеччині. Після возз'єднання Німеччини у 1990-х роках Берлін експортував зброю до Фінляндії, яка потім передала її до Естонії у 2009 році.

Офіційні особи Німеччини кажуть, що тупикова ситуація – це результат давньої політики щодо експорту зброї до напружених регіонів. Водночас в уряді Естонії намагаються переконати Німеччину передумати.

Нагадаємо, ще наприкінці грудня 2021 року повідомлялося, що Естонія хоче надати Україні протитанкове озброєння, ракети "Джавелін" та 122-міліметрові гаубиці. Однак там заявили, що спочатку мають отримати дозвіл від країни походження ракет – США, а також від колишніх власників гаубиць – Фінляндії та Німеччини.

Відомо, що торік Естонія відправила Україні 2400 пістолетів Макарова. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme