Гостей на день народження Єрмака у резиденцію Зеленського доставляли гелікоптерами ДСНС, – ЗМІ

Журналісти-розслідувачі дізналися, що гостей на святкування дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака 21 листопада доставляли у резиденцію Володимира Зеленського в Гуті на гелікоптерах Державної служби з надзвичайних ситуацій

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Гостей на день народження Єрмака у резид…
Фото: Офіс президента

Згідно з розслідуванням, 14 гостей на Прикарпаття доставили гелікоптер ДСНС та гелікоптер МІ-8, який належить до ЗСУ або Нацгвардії. Це відбувалося у той день, коли в Києві стався мітинг на відставку Єрмака на Банковій.

Про це йдеться у розслідування Михайла Ткача для видання "Українська правда", пише Depo.ua.

У матеріалі зазначається, що Зеленський та Єрмак 19 листопада залишили Банкову до закінчення робочого дня та полетіли до державної резиденції Синьогора. Саме там глава Офісу президента відсвяткував свій ювілей – 50 років.

При цьому, Зеленський не полетів до резиденції президентським бортом. За даними видання, 19 листопада до Івано-Франківська прибув чартер дотичний до групи "Приват" олігарха Ігоря Коломойського, та майже одразу повернувся до Києва.

Уточнюється, що інформацію про те, чи перебували на борту чартеру Зеленський та Єрмак офіційно не вдалося ні спростувати, ні підтвердити. Водночас згідно з даними розслідування, серед гостей на святкуванні були заступник керівника Офісу Андрій Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Окрім них був зафіксований співвласник студії "Квартал-95" і близький товариш та бізнес-партнер Ігоря Коломойського Тимур Міндіч.

Своєю чергою прес-секретар президента Сергій Никифоров прокоментував розслідування виданню "Страна". За його словами, він не знає, як Зеленський проводить свій особистий час.

"Я не знаю, як президент проводить свій особистий час. Здається, я бачив його на роботі у п'ятницю та понеділок. Ну і в неділю ми бачилися на покладанні квітів на алеї Героїв Небесної Сотні. А що він робив між цими двома моментами – це його особистий час і справа", – наголосив він.

Нагадаємо, в неділю, 21 листопада, на Майдані Незалежності почалася акція протесту з вимогою звільнити голову Офісу президента Андрія Єрмака. Мітингарі почали збиратися на Майдані о 17:00 в межах пам'ятної ходи та панахиди за загиблими героями Небесної сотні та воїнами-захисниками України.

Згодом активісти з Майдану вирушили до будівлі Офісу президента на Банкову. Там їх зустрів кордон правоохоронців, які не пропускають людей без поверхневого огляду. Внаслідок тисняви й конфліктів між мітингарями й правоохоронцями сталися сутички.

Водночас Юрій Гудименко, який є також одним зі співзасновників "Демократичної сокири", заявив, що у президента Володимира Зеленського є десять днів – до 1 грудня – для звільнення з посади Єрмака.

Читайте також: Не критикуйте Зеленського, бо Путін нападе: Чи поставлять на Банковій інтереси влади вище інтересів країни

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme