"Готовий до поглиблення співпраці": Шмигаль похвалився, що товарообіг між Україною та Іспанією зріс на понад 28%

У середу, 9 лютого, відбулась зустріч прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануеля Альбареса Буено

Журналіст відділу новин
"Готовий до поглиблення співпраці": Шмиг…
Фото: Прес-служба КМУ

Під час спілкування з Альбаресом Буено Шмигаль заявив, що Іспанія нині залишається одним із провідних торговельних партнерів України в Європейському Союзі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

Згідно з інформацією прем’єра, за 11 місяців 2021 року товарообіг між країнами зріс на понад 28% (до $2,26 млрд), і Україна готова далі нарощувати обсяги торгівлі.

"Уряд України готовий до поглиблення співпраці в усіх напрямах двостороннього співробітництва. Очікуємо, що під час візиту глави уряду Іспанії в Україну відбудеться бізнес-форум за участі іспанських підприємців", – додав Шмигаль.

За його словами, Україна також розраховує на проведення цього року четвертого засідання Змішаної українсько-іспанської міжурядової комісії з економічного та промислового співробітництва в Києві. Це має надати поштовх інвестиційно-економічному співробітництву між державами.

Буено ж наголосив, що його країна зацікавлена поглиблювати двосторонні відносини з Україною як на політичному рівні, так і в торговельній та культурній сферах.

Він додав, що солідарність Іспанії відображається також у підтримці територіальної цілісності й суверенітету України.

Нагадаємо, дещо раніше іспанський голова МЗС натякнув, що Мадрид не збирається постачати Україні зброю. Альбарес Буено пояснив, що у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації довкола України зараз час зосередитись на дипломатичних зусиллях, а не "гіпотетичних сценаріях", які не є реальністю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme