Іспанський голова МЗС натякнув, що Мадрид не збирається постачати Україні зброю

Іспанія вважає, що у питанні ескалації навколо України зараз необхідно зосередитись на дипломатичних зусиллях

Редактор стрічки новин
Іспанський голова МЗС натякнув, що Мадри…
Скріншот

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Альбарес вважає, що у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації довкола України зараз час зосередитись на дипломатичних зусиллях, а не на "гіпотетичних сценаріях", які не є реальністю.

Про це він сказав на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві, відповідаючи на запитання журналістів, чи готова Іспанія розглянути питання поставок озброєнь Києву, передає Depo.ua.

"Треба розуміти, що політика як Іспанії, так і ЄС в цілому, що було підтверджено на останній раді міністрів закордонних справ країн-членів, полягає у тому, що ця криза має вирішуватися через діалог та за допомогою тих зусиль, які вже докладаються", – зазначив міністр.

Він підтвердив, що у разі загострення ЄС застосує погоджений пакет санкцій проти Росії.

"Європейські партнери уже погодили цілу низку дуже важливих санкційних заходів, які будуть дуже швидко реалізовані у разі військової агресії щодо України. Звичайно, це не той сценарій, який ми хотіли б бачити, але ми до нього готові, і готові разом", – сказав іспанський міністр. 

Водночас він наголосив, що ці санкції не будуть вводити превентивно. 

"Зараз - час дипломатичних зусиль, час переговорів, і треба працювати над цим, а не над якимись гіпотетичними сценаріями, які поки що не відповідають реальності", - сказав Альбарес.

Нагадаємо, Іспанія наприкінці січня направила військові кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО в Середземному та Чорному морях, оскільки напруга в регіоні зросла через нарощування російських військових на українському кордоні.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme