Громадянство, диплом та судимість: Опозиція вимагає розслідування стосовно одіозного Гогілашвілі 

Партія "Європейська Солідарність" вимагає від чинної влади провести усебічне розслідування стосовно Олександра Гогілашвілі – вже колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, який став відомий завдяки скандалу із силовиками

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Громадянство, диплом та судимість: Опози…
Фото: Миротворець

Зокрема, нардепи вимагають офіційно відповісти на питання про судимість Гогілашвілі, його російське громадянство та диплом, який, ймовірно, фальшивий.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на офіційний сайт партії "ЄС".

"Вимагаємо ретельного розслідування діяльності Гогілашвілі на посаді, зокрема його причетність до контрабанди та обігу наркотичних речовин", – йдеться у повідомленні.

Крім цього, опозиція переконана, що чинна влада має пояснити: 

  • Чи є документальне підтвердження виходу Гогілашвілі із російського громадянства?

  • Хто та на яких підставах рекомендував призначити Гогілашвілі на посаду заступника Міністра внутрішніх справ, зважаючи, що він роками працював на путініста Валуєва, котрий відкрито виступав за розчленування України?

  • За які заслуги Зеленський нагородив Гогілашвілі орденом?

  • Чи не є диплом Гогілашвілі про вищу освіту, який він отримав саме напередодні призначення в МВС, купленим?

  • За чиїм наказом і на якій підставі Гогілашвілі використовував спецтехніку й охорону військової розвідки Міністерства оборони?

  • Чи не передавала дружина Гогілашвілі, яка працює особистим помічником Зеленського, таємну інформацію про операції українських спецслужб, зокрема щодо підготовки вагнерівської спецоперації?

  • Яким чином дружина Гогілашвілі Марія Левченко, працюючи в ОП, отримує зарплату в "Кварталі-95"?

Депутати повідомили, що парламентської фракції "Європейська Солідарність" вже готує відповідні звернення до правоохоронних органів. Вони наполягають на відкритому розслідуванні та покаранні усіх причетних до виявлених злочинів.

Як Гогілашвілі потрапив у скандал

11 грудня заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував скандал на одному з блокпостів у Донецькій області. Гогілашвілі накинувся з обвинуваченнями на правоохоронців, які зупинили автівку посадовця, щоб перевірити документи. Очільник МВС Денис Монастирський наголосив, що відсторонить свого заступника від посади та вже ініціював внутрішнє розслідування.

У неділю, 12 грудня, з'ясувалося, що Гогілашвілі поскандалив із київськими патрульними, які зупинили його авто для перевірки документів. Це сталося 24 листопада 2021 року в Києві. 

Як стало відомо, кадри записала нагрудна відеокамера, яка була прикріплена до форми патрульного.

На кадрах видно, що незапланована зупинка авто розлютила заступника міністра внутрішніх справ. Він почав ображати правоохоронців та запитувати, чому вони не впізнали начальство.

При цьому Олександр Гогілашвілі нецензурно лаявся. 

"Ти що, тупий? Ти що, о**вший, чи що?!? Що з тобою, тебе що, припудрило?" – почав кричати на патрульного високопосадовець. 

Зазначимо, що на відео самі патрульні поводяться спокійно й виконують усі дії згідно з протоколом. На грубу поведінку заступника міністра вони намагаються не реагувати.

Нагадаємо, 13 грудня Кабмін звільнив заступника голови МВС України Олександра Гогілашвілі. Зауважимо, що у неділю, 12 грудня, з вимогою звільнити Гогілашвілі із займаної посади виступив сам президент України Володимир Зеленський. Причиною стало відео, на якому заступник міністра внутрішніх справ скандалив із силовиками на донецькому блокпосту. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme