Гроші, житло, робота: Уряд оголосив масштабну допомогу переселенцям

Держава виплатить кожному переселенцю мінімальну грошову щомісячну допомогу, а також допоможе з житлом та роботою

Журналіст стрічки новин
Гроші, житло, робота: Уряд оголосив масш…
Фото: ЛОВА

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував для переселенців мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень. 

Про це він заявив під час свого звернення, передає Depo.ua.

За словами прем'єра, кошти нарахують через "Дію" на картку в банку.

"Без зайвих паперів. Без бюрократії. Всім, хто переїхав з районів активних бойових дій. Також 3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну, через всі ці жахіття вимушено переїхала в більш безпечні регіони", – сказав Шмигаль.

Крім того, держава буде виплачувати роботодавцям за кожного працевлаштованого переселенця з постраждалих регіонів 6500 гривень. Ці кошти роботодавці будуть витрачати на оплату праці таких працівників.

"Ще раз звернусь до підприємців. Держава підтримує вас у вашому бажанні продовжувати роботу там, де це можливо. Повна дерегуляція бізнесу, спрощення податкової системи, доступні кредити. Тепер держава бере на себе частину витрат на заробітні плати тим людям, які потребують роботи. Так що – працюймо!", – закликав голова українського уряду.

Третій компонент державної програми з допомоги переселенцям – житло. Як відомо, тиждень тому уряд ухвали рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах.

"Тепер ми доповнюємо програму, щоб компенсацію за комунальні платежі також отримували сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. Всі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг", – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, 12 березня президент Володимир Зеленський заявив, що 10 областей України отримають з держбюджету додаткове фінансування для розміщення переселенців, аби вони були усім забезпечені.

Як відомо, підприємці Ужгорода вже працевлаштовують вимушених переселенців. Так, 64 людини, які приїхали з інших областей на Закарпаття, звернулися у пошуках роботи до обласного центру зайнятості станом на 17 березня.

За даними ООН, з початку війни в Україні 24 лютого щонайменше 10 млн громадян покинули свої домівки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme