Гвардія президента ЦАР відкрила вогонь по миротворцях ООН

Президентська гвардія Центральноафриканської республіки відкрила шквальний вогонь по автобусу з миротворцями ООН у столиці

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Гвардія президента ЦАР відкрила вогонь п…
Фото: Pixabay

У той момент всередині автівки перебували співробітники поліцейського підрозділу Єгипту.

Внаслідок стрілянини десять людей отримали поранення, повідомляє Depo.ua із посиланням на MINUSCA.

Зазначається, що автобус після обстрілу покинув район інциденту та збив на смерть жінку.

Згодом в ООН повідомили про засудження нападу. Стрілянину назвали навмисною та невиправданою.

Уточнюється, що керівництво місії ініціювало розслідування інциденту, щоб виявити правові наслідки події.

Зауважимо, 5 жовтня стало відомо, що підрозділ російських найманців потрапив у засідку і був убитий на території Центральноафриканської Республіки. Убивство російських найманців підтвердила і місцева влада регіону.

Нагадаємо, 5 травня французьке медіа RFI оприлюднило розслідування про діяльність російських найманців у Центральноафриканській Республіці.

16 червня CNN повідомило, що російські найманці разом розстріляли близько 20 цивільних у Центральноафриканській Республіці в лютому цього року.

Про те, що у ЦАР воюють російські найманці із ПВК "Вагнер", стало відомо зі ЗМІ ще 2018 року.

Довідка: У Центральноафриканській Республіці з 2013 року триває збройна боротьба між повстанцями і чинною владою. Ситуація загострилася в грудні 2020 року, коли антиурядова "Коаліція патріотів за зміни" намагалася не допустити проведення в країні президентських виборів і почала наступ на столицю країни Банги. Урядові сили за підтримки зовнішніх сил, включаючи миротворців ООН, російських і руандійських військових зупинили просування загонів повстанців.

З Росії до ЦАР для допомоги чинному президенту перекидаються військові консультанти і найманці з важкими озброєннями та бронетехнікою. За даними ЗМІ, кількість російських найманців у країні може становити близько двох тисяч осіб. Вони воюють разом із урядовою армією, а також охороняють ключові контрольні пункти і стратегічні об’єкти. У Кремлі це заперечують. Посол Росії в ЦАР заявляє про присутність 535 російських "інструкторів", які нібито не беруть участь у бойових діях, "якщо тільки їх самих не атакують".

Читайте також: Останній оплот Путіна: Чому Росія продовжує експансію до Африки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme