ICAO завершує розслідування примусової посадки літака з Протасевичем у Мінську

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) готує доповідь про примусову посадку в Мінську літака авіакомпанії Ryanair і затримання білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича
 

Журналіст відділу новин

Доповідь ICAO буде опублікована у листопаді, але якщо 13 вересня члени Ради погодяться з цією доповіддю, то її оприлюднять раніше.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Зазначається, що група ICAO приїжджала в Білорусь для розслідування інциденту з рейсом Ryanair, після посадки якого були затримані білоруський опозиційний блогер Роман Протасевич і його супутниця, громадянка Росії Софія Сапега. Тоді групі вдалося скласти загальну картину інциденту з посадкою літака.

"Тепер нам потрібно уточнити ряд фактів, а також зібрати додаткову інформацію і матеріали", – заявив тоді керівник групи ICAO Сільвен Лефойер в Мінську.

Нагадаємо, 23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст і опозиційний журналіст Роман Протасевич і його супутниця Софія Сапега.

25 червня стало відомо, що Протасевича та його дівчину, росіянку Софію Сапегу, перевели під домашній арешт.

17 липня Польща, Литва та Ірландія заявили про намір подати спільний позов проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в міжнародний суд ООН через інцидент з літаком Ryanair.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme