Імунізовані люди мають удвічі менше шансів захворіти на коронавірус

Люди, які зробили щеплення двома дозами вакцини, мають удвічі менше шансів захворіти на коронавірус
 

Журналіст відділу новин
Імунізовані люди мають удвічі менше шанс…
Фото: ЕРА

Ризик зараження після вакцинації знижується на 50-60%. Після контакту з хворим на коронавірус, у вакцинованих ризик захворіти становить 3,84%, тоді як у невакцинованих – 7,23%.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на дослідження науковців Імперського медичного коледжу Великої Британії.

Науковці із Великої Британії провели масштабне дослідження за участі 100 тисяч людей з 24 червня по 12 липня. Воно показало, що у людей, які не вакцинувались, є втричі більші шанси заразитись коронавірусом, ніж у тих, які вже вакциновані двома дозами.

"Ці результати підтверджують наші попередні дані, які показують, що обидві дози вакцини забезпечують хороший захист від зараження. Однак ми також бачимо, що ризик зараження все ще існує, оскільки жодна вакцина не є на 100% ефективною, і ми знаємо, що деякі двічі вакциновані люди все ще можуть захворіти від вірусу", – сказав один із авторів дослідження, професор Пол Елліотт з Імперської школи громадського здоров'я.

Тому, на його думку, навіть після послаблення карантинних обмежень, нам все одно слід діяти з обережністю, щоб захистити один одного і стримати темпи поширення інфекції

"Відомо, що штам "Дельта" швидко поширюється і ним можуть хворіти повністю вакциновані люди. Нам необхідно краще зрозуміти, наскільки заразні повністю вакциновані люди, які інфікуються, оскільки це допоможе краще прогнозувати ситуацію в найближчі місяці, і наші результати сприяють формуванню більш повної картини", – сказав професор динаміки інфекційних захворювань Стівен Райлі.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються шістьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва і Moderna виробництва США.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

5 серпня Ігор Кузін заявив, що в Україні можуть запровадити повторну вакцинацію від коронавірусу для осіб, які вже пройшли імунізацію.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme