Іноземні стипендії українських вчених більше не обкладатимуть податками

Кабінет міністрів України підтримав скасування оподаткування іноземних стипендій, які українські науковці отримають з-за кордону

Журналіст стрічки новин

Сьогодні український уряд підтримав зміни до статті 165 Податкового кодексу України, що скасовує стандартні національні правила оподаткування іноземних стипендій, які фізична особа-резидент отримує з джерел за межами України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

Зміни забезпечать законодавче підґрунтя для спрощення виплат, оподаткування товарів і послуг у межах проектів, які здійснюються за рахунок міжнародного грантового фінансування. Нині грантове фінансування забезпечується в межах таких міжнародних програм, як Horizon Europe, COSME, НАТО "Наука заради миру та безпеки", LIFE, Creative Europe, IQ energy, програми ERC, DAAD, GIZ і USAID.

Ухвалені зміни сприятимуть вирішенню таких проблем:

  • неузгодженість норм чинного законодавства України та міжнародних договорів;
     
  • застосування стандартних правил оподаткування до іноземних стипендій.

В уряді кажуть, що зміни сприятимуть розвитку української науки та міжнародного співробітництва, дотриманню міжнародних зобов’язань України у сфері наукової та науково-технічної діяльності, а також залученню та підтримці молодих вчених.

Нагадаємо, у президента Володимира Зеленського хочуть відправляти українців на навчання за кордон. Зокрема, в межах ініціативи ввести гранти на навчання за кордоном в Офісі президента було запропоновано, щоб їх отримували науковці віком до 40 років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme