Група Lidea інвестувала у розвиток молочного виробництва на Черкащині

Агропідприємство Черкащини СТОВ "Ломовате", що входить до складу міжнародної Групи Lidea з материнським офісом у Франції, здійснило монтаж нової молочно-доїльної зали з інвестиціями у 200 тис євро 

Журналіст відділу новин
Група Lidea інвестувала у розвиток молоч…

Про це йдеться у преспелізі Групи Lidea, передає Depo.ua.

Інвестиції у молочну ферму на Черкащині були в стратегічних планах розвитку компанії,- розповідає виконавчий директор СТВО "Ломовате" Едуард Козін, що дозволить збільшити на 40% виробництво молока.

"Доїтимемо 20 корів одночасно, зменшивши час доїння на 2,5 години дамо змогу худобі більше відпочивати що дасть змогу покращити кількісно-якісні показники, так як тварини матимуть довший час на харчування. Нове німецьке обладнання має і вищі стандарти безпеки праці, а ще апарати через молокопровідність аналізують стан здоров’я тварини, що дозволяє коригувати раціон та вчасно реагувати на проблеми. Раніше аналітичні дані кожної тварини переносився у систему вручну", – розповідає керуючий ферми Антон Герасименко.

Оновлені потужності дозволяють збільшити і обсяги зберігання молока на добу з 16т до 24т, запевняють на підприємстві.

"Lidea на рівні штаб-квартири готова інвестувати кошти в розвиток локального виробництва. Головна мета – зробити українські філії незалежними та самодостатніми", - говорить Едуард Козін.

"Сьогодні дуже важка ситуація з розвитком тваринництва в регіоні через великі затрати на утримання. Приємно, що є компанії, які в умовах війни, змогли зберегти поголів’я, інвестують у нове обладнання та надають нові робочі місця, цим самим збільшуючи відрахування до місцевого бюджету", - додає Петро Данилишин з Черкаської райдержадміністрації.

За час повномасштабної війни Україна втратила майже 15 тис поголів’я великої рогатої худоби, а це левова частка експортних можливостей, наголшують у компанії. Питання відновлення молочного виробництва та інвестиції у його розвиток для країни є критичним, розповідають на підприємстві.

 Як зазначили у компанії, завдяки інвестиції збільшать поголів’я. Сьогодні ферма має тисячу голів великої рогатої худоби та займається селекцією, продає нетелі породи бурштин. Черкаські нетелі вже на утриманні в Вінницькій, Київській, Хмельницькій, Кіровоградській областях", - підкреслюють у Lidea.

"Сьогодні СТОВ "Ломовате" це надійний постачальник молока, це робочі місця, це економічна стійкість і завданням надалі є тримати рівень", - розповідають у компанії.

На підприємстві цитують народну мудрість: "Свіже молоко - свіжі гроші".

З перших днів війни СТОВ "Ломовате" забезпечувало населення громади безкоштовним молоком. Згодом компанія молоко з ферми  додатково відвантажувала на завод "Волошкове Поле", де з нього та молока інших постачальників вироблялись молочні товари для потреб ЗСУ.

Керівниця Черкаської РВА Валерія Бандурко, присутня на відкритті, зауважила, що підприємство не лише розвивається, а й є соціально відповідальним.

 "Сьогоднішній захід – це про підтримку європейських партнерів, віру, попри те що наразі йде повномасштабна війна, про європейські цінності.  День почався правильно, адже окрім офіційного відкриття нової доїльної зали, ми змогли разом з Едуардом Козіним та всім колективом Lidea передати 2 автівки нашим військовим, а саме 72-гій окремій механізована бригада імені Чорних Запорожців і така кооперація вже стала традиційною, адже колектив СТОВ "Ломовате" постійно допомагають ЗСУ та ВПО. Радує також те, що в групі компаній Lidea найбільшою цінністю є люди, соціальна підтримка колективу і це є показник високого рівня корпоративної відповідальності. Тож хочу побажати розвитку, підтримки іноземних партнерів, що забезпечить стабільність економіки регіону", - розповіла Бандурко.
 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme