Іспанія готова надати Україні танки Leopard 2

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що її країна готова надати Україні танки Leopard 2

Іспанія готова надати Україні танки Leop…
Танк Leopard 2 модифікації A5

Про це пише Reuters, передає Depo.ua.

Міністерка зазначила, що Іспанія діятиме в координації зі своїми західними союзниками. Зокрема, Мадрид може долучитися і до навчання українських танкістів, і до допомоги в ремонті та обслуговуванні танків, стверджує Роблес.

А Коли минулого червня видання El Pais написало, що Іспанія готова доставити танки в Україну, у Берліні виникла сильна полеміка, оскільки її уряд розділився з цього питання.

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес спробувала залагодити це, стверджуючи, що машини були "в жалюгідному стані" і їх не можна було використовувати, оскільки вони становили б "ризик для людей". Міністерство оборони Німеччини відійшло від суперечок, стверджуючи, що Іспанія офіційно не запитувала реекспорт танків.

Зазначимо, іспанська армія є однією з тих, хто має найбільше танків Leopard — 347. З них 239 відповідають моделі Leopard 2E, виробленої в Іспанії, а 108 — це Leopard 2 A4, які були куплені вживаними в Німеччині в 1995 році як преамбула до контракту на виробництво бойових танків в Іспанії.

Більшість транспортних засобів цієї останньої партії більш як десять років тому були виведені "в сплячий режим" на базі матеріально-технічного забезпечення армії в Сарагосі та піддані процесу осушення (з них дістали акумулятори, масло тощо), щоб запобігти погіршенню стану.

Також армія має танки Leopard 2 A4 у гарнізонах Сеути та Мелільї. Це повністю готові танки, які можна було б невідкладно доставити.

Нагадаємо, Федеральний уряд Німеччини 25 січня оголосив, що ухвалив рішення надати Збройним силам України основні бойові танки Leopard 2. Це стало результатом інтенсивних консультацій, які відбулися з найближчими європейськими та міжнародними партнерами країни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme