"Істерія та проросійське лобі": Радуцький пояснив, чому не голосував за легалізацію медичного канабісу

Голова комітету Ради з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький пояснив, чому не брав участі у голосуванні за законопроект про легалізацію медичного канабісу. Як відомо, Радуцький значиться серед ініціаторів законопроекту
 

Редактор стрічки новин
"Істерія та проросійське лобі": Радуцьки…
Фото: Facebook Михайла Радуцького

Про це нардеп розповів на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Радуцький обурюється, що обговорення у Раді цього законопроекту перетворилося у "політичний спектакль".

"Вчора не брав участі у голосуванні за комітетський законопроект № 5596 про регулювання обігу конопель у медичних цілях. Обговорення легалізації медичних препаратів на основі канабісу перетворилося на політичний спектакль. Якщо не сказати, шабаш. Дуже прикро, що чимало колег так і не зрозуміли або не захотіли зрозуміти, що ми не збираємося знімати заборону на легкі наркотики", – написав нардеп.

За словами нардепа, у нього склалося враження, що опоненти законопроекту його навіть не читали, або "робили вигляд, що не читали".

"Комусь, напевно, дуже кортіло виступити в ролі "захисника" українського суспільства. Та гучно попіаритись на темі боротьби з поширенням наркоманії", – написав Радуцький.

Він також вважає, до дискредитації ініціативи долучилось ще і "проросійське лобі".

"Ці таємні прихильники цінностей "руського миру" виступають проти будь-яких новацій, які зближують Україну з цивілізованим світом. В ситуації свідомого розпалювання істерії виносити законопроект на розгляд було недоречним. Я є абсолютним прихильником ініціативи. Але прийняв певною мірою емоційне рішення – не брати участі в голосуванні", – пояснив нардеп.

Радуцький все ж переконаний, що у майбутньому вдасться легалізувати в Україні медичний канабіс.

"Законопроект повернутий авторам на доопрацювання. Впевнений, що ми мобілізуємо всі прогресивні сили суспільства і доведемо справу до кінця. Сотні тисяч, якщо не мільйони українців кожен день страждають від болю. Ми зобов’язані їм допомогти", – підсумував він.

Радуцький пояснив,чому не голосував за легалізацію медичного канабісу - допис у ФБ

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не підтримала у першому читанні та за основу проект закону №5596 щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що народні депутати восени повторно розглянуть законопроект про легалізацію медичного канабісу

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme