Італія пригрозила Росії за напад на Україну

Влада Італії заявила, що будь-яка агресія Росії проти України матиме серйозні наслідки

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні повідомив, що італійський уряд через загострення на українсько-російському кордоні готовий більш активно долучитись до розв’язання ситуації.

Про це повідомило посольство України в Італії, передає Depo.ua.

"При цьому наголошую, що будь-яка агресія проти України матиме серйозні наслідки", – сказав Гуеріні.

Він додав, що з огляду на останні події, НАТО вирішило посилити свій східний фланг, й Італія братиме у цьому процесі активну роль. Зокрема, сучасними італійськими літаками було посилено авіаційну базу НАТО в Румунії, яка знаходиться майже на кордоні з Україною.

Також міністр зазначив, що командуванням НАТО підготовлено спеціальний план на випадок загострення ситуації на російсько-українському кордоні за участі італійських військовослужбовців й у разі, якщо найближчим часом криза не завершиться, Італія готова направити відповідні додаткові сили у східноєвропейський регіон.

Гуеріні наголосив, що ніхто не зацікавлений в ескалації ситуації, а відтак пріоритетом залишається конструктивний діалог. 

Італія погрожує Росії за напад на Україну

Нагадаємо, Джо Байден допустив запровадження особистих санкцій проти Путіна. Президент США наголосив, що вторгнення Росії на територію України призведе до "величезних глобальних наслідків".

Тим часом Велика Британія розробляє законопроект щодо посилення санкцій проти Кремля у випадку нового російського вторгнення в Україну. Не виключено, що нові санкції можуть зачепити і президента РФ Володимира Путіна.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme