Івасюка повісили уже мертвим, – Голомша

Колишній заступник генпрокурора Микола Голомша зробив ще одну резонансну заяву щодо смерті видатного українського діяча

Журналіст відділу новин
Івасюка повісили уже мертвим, – Голомша…
Фото: Вікіпедія

Голомша заявив, що у справі про нібито самогубство композитора Володимира Івасюка є багато нестиковок.

За його словами, генпрокуратура, піднявши справу про самогубство Івасюка, виявила, що насправді його повісили уже мертвим. Про це Голомша розповів в інтерв'ю Depo.ua.

"Навіть фальсифікація доказів лікування (Володимир Івасюк проходив лікування у психіатричній клініці, що дало підстави радянським слідчим стверджувати, буцімто він скоїв суїцид, перебуваючи в депресивному стані, – ред.) була досить похабною", – пояснив Микола Голомша.

Нагадаємо, раніше колишній заступник генерального прокурора України Микола Голомша прокоментував смерть Чорновола, заявивши, що вона не була простою ДТП. За його словами, смерть Чорновола настала буцімто внаслідок спланованого вбивства – чотирьох ударів кастету.

На такі заяви відреагували в Офісі генерального прокурора. Там наголосили, що взялися перевіряти інформацію про завдання Чорноволу смертельних ударів кастетом. Крім того, в ОГП підтвердили, що розслідування кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій нібито загинув Чорновіл, триває.

Довідка: Відомий український музикант і поет Володимир Івасюк, автор багатьох хітів українського поп-музики 60-70-х років, зокрема, й найвідомішої його пісні "Червона рута", зник 24 квітня 1979 року. Івасюк вийшов з дому на роботу в консерваторію, пообіцявши батькам повернутися в обід і більше живим його ніхто не бачив.

Два тижні тривала пошукова операція, після чого справу по факту смерті композитора було закрито. Але 18 травня його знайшли повішеним, у Брюховицькому лісі під Львовом. Знайшов тіло Івасюка, нібито випадково, радянський солдат.

Офіційною версією радянської влади стало "самогубство через нещасливе кохання чи психіатрічний розлад".

Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 року у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme