Ізраїль вгатив по Сирії у відповідь на ракетний удар

Військові Ізраїлю 9 лютого атакували ракетні батареї в Сирії. Це була відповідь Сирії, яка випустила у бік Ізраїлю зенітну ракету під час удару по Дамаску

Журналіст стрічки новин

У ЗСУ Ізраїлю відмовились коментувати інформацію Сирії про атаку поблизу столиці, внаслідок якої загинув один солдат і п'ятеро отримали поранення.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Але військові заявили, що завдали контрудару у Сирії у відповідь на запуск зенітної ракети. Йдеться про те, що ракета спричинила включення сирени в деяких частинах Ізраїлю і на окупованому Західному березі та вибухнула в повітрі", – йдеться у повідомленні.

Після того, як Сирія запустила зенітну ракету, Ізраїль вгатив по країні ракетною батареєю класу "земля-повітря".

За інформацією сирійського державного телебачення, сирійська система ППО збила кілька ізраїльських ракет над Дамаском. Також військові Ізраїлю нібито завдали авіаудару з південного сходу столиці Лівану Бейрута.

"Ізраїль проводить часті атаки проти іранських цілей у Сирії, де підтримувані Тегераном сили на чолі з ліванською "Хезболлою" підтримували президента Башара Асада протягом останнього десятиліття в громадянській війні в Сирії", – зазначає Reuters.

Нагадаємо, що у січні Сирія звинуватила Ізраїль у повітряній атаці. За даними сирійських медіа, напади були здійснені на район Ель-Кісве, на Південь від Дамаску, та навколо міста Аль-Дімас, на Захід від столиці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme