Javelin, Stinger та катери: Американські сенатори обіцяють Україні зброю у разі вторгнення Росії

У разі вторгнення в Україну на Росію очікує нова хвиля санкцій з боку США

Редактор стрічки новин
Javelin, Stinger та катери: Американські…
Фото: Senator Richard Blumenthal/Facebook

Двопартійна група сенаторів США після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським пообіцяла Україні летальну зброю та руйнівні санкції проти РФ у разі вторгнення Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Я думаю, що Володимир Путін припустився найбільшої помилки у своїй кар'єрі, недооцінивши, наскільки мужньо народ України боротиметься з ним у разі його вторгнення", — заявив журналістам сенатор Річард Блюменталь.

Він пообіцяв, що у разі нападу з боку Росії США нададуть Україні зброю.

"І ми запровадимо руйнівні економічні санкції, але, що важливіше, ми дамо народу України зброю, смертоносну зброю, яка їй потрібна для захисту свого життя та засобів для існування", — сказав він після зустрічі делегації з президентом України Володимиром Зеленським.

За словами сенатора, ця зброя може включати протитанкові ракети Javelin, Stinger, стрілецьку зброю та катери.

"Отже, наше повідомлення: будуть наслідки, якщо він вирішить порушити недоторканність цієї демократії", – додала сенаторка Емі Клобушар.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що США обговорюють з іншими членами НАТО організацію доставки переносних зенітних ракет класу "земля-повітря" Stinger за запитом України. Також адміністрація президента США підготувала новий пакет додаткової військової допомоги для України. Крім санкцій, Білий дім готовий розширити військову присутність НАТО у Східній Європі для допомоги ЗСУ.

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що подальший розвиток подій у ситуації навколо України залежить від Росії, яка має зробити вибір – іти шляхом ескалації та санкцій чи продовжити дипломатичні переговори. 

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme