UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США поставили Путіна перед вибором: Санкції або переговори

Російська влада має зробити вибір – іти шляхом ескалації та санкцій чи продовжити дипломатичні переговори

Журналіст стрічки новин
США поставили Путіна перед вибором: Санк…
Фото: Pixabay

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що подальший розвиток подій у ситуації навколо України залежить від Росії, яка має зробити вибір.

Про це Псакі заявила під час брифінгу в Вашингтоні, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Яким буде подальший шлях – це залежить від президента Путіна й Росії. Ми готові, незалежно від того, яке рішення вони приймуть", – сказала Псакі.

За її словами, якщо Москва вирішить вдертися в Україну, "це матиме економічні наслідки, які вийдуть далеко за межі тих, що були у 2014 році". Якщо ж Кремль погодяться брати участь у дипломатичних контактах і переговорах, "ми дуже відкриті до цього, і сподіваємося, що вони так і зроблять", наголосила речниця Білого дому.

"Але в кінцевому підсумку це вибір, який повинні зробити вони", – резюмувала Псакі.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, в Адміністрації президента США Джо Байдена обіцяють влаштувати Росії в ООН "гучні дебати" у разі нового вторгнення на територію України.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Також ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

11 січня 2022 року офіційні представники адміністрації президента США припустили, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни.

14 січня США заявили, що мають у своєму розпорядженні розвіддані про те, що Росія на Донбасі підготувала проведення операції під чужим прапором, щоб виправдати вторгнення в країну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme