Кабмін хоче заборонити роботодавцям звільняти вагітних

Кабінет міністрів підтримав законопроект щодо заборони дискримінації на роботі в бік жінок під час вагітності

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кабмін хоче заборонити роботодавцям звіл…
Фото: Pixabay

Зокрема, документом пропонується заборонити звільняти вагітних жінок, або які перебувають у відпустці за вагітністю чи пологами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабміну.

Зазначається, що роботодавець не має права звільнити вагітну працівницю. Водночас, не можна буде звільняти жінок після того, як вони повернуться до роботи з декрету. Також це стосується жінок, які перебувають в періоді вигодовування малюка.

Згідно з законопроєктом:

  • вагітним надається гарантія збереження робочого місця й середнього заробітку на період проходження рекомендованих лікарем медичних обстежень.

  • пропонується удосконалити надання відпустки, аби не допускати зменшення післяпологової частини.

"Реалізація законопроекту сприятиме зміцненню системи гарантій правового захисту працюючих жінок під час вагітності, пологів і вигодовування дитини, батьків, які поєднують роботу з сімейними обов’язками, а також дозволить імплементувати ряд міжнародних трудових стандартів у сфері охорони материнства", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що народні депутати пропонують внести зміни до Кодексу законів про працю щодо роботи вагітних та осіб, які доглядають за дітьми до трьох років. Законопроект пропонує зміни до законодавства, які дадуть можливість вагітним та особам, що доглядають за дітьми до трьох років, зокрема працювати вночі та їздити у відрядження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme