Кабмін підняв ставку виплат для COVID-лікарень

Кабінет міністрів ухвалив підняття глобальної ставки виплат для лікарень, які займаються лікуванням хворих на коронавірус осіб

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кабмін підняв ставку виплат для COVID-лі…
Фото: МОЗ

Ставку виплат для лікарень збільшили до 634 тисячі гривень, що на 56,3 тисячі гривень більше, аніж у період з 1 жовтня по 1 листопада 2021 року.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у Facebook, пише Depo.ua.

За його словами, необхідність у збільшенні ставки виникла через зростання споживання кисню хворими на коронавірус у п'ять разів. Окрім цього, збільшилася кількість хворих у відділеннях інтенсивної терапії.

"Як і анонсував на засіданні Конгресу, Міністерство охорони здоров'я України звернулось до Кабінету Міністрів України із пропозицією збільшення ставки виплат ковідним лікарням. Сьогодні маєм результат, Уряд підняв глобальну ставку до 634 тис. грн з 1 листопада 2021 року", – йдеться у повідомленні.

Ляшко уточнив, що у період з 1 жовтня ставка становила 577,7 тисячі гривень, а з 1 квітня до 30 вересня – 554 тисячі гривень.

Кабмін підняв ставку виплат для COVID-лікарень

Нагадаємо, 4 листопада Рада виділила 800 млн грн на закупівлю кисневих станцій. Відповідний законопроект № 5460 підтримали 336 нардепів.

5 листопада президент Володимир Зеленський підписав законопроект про виділення 800 мільйонів гривень на закупівлю кисневих станцій для COVID-лікарень. Згідно з законом, 650 мільйонів гривень піде на закупівлю обладнання, а решта – на проектування і монтаж.

Читайте також: Перебої з киснем для хворих на ковід: Чому українцям вже майже нема чим дихати

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme