Кабмін визнав особливу COVID-вакцину Janssen: Щеплені нею українці зможуть отримати сертифікат

Кабінет міністрів на засіданні 18 серпня офіційно визнав американську вакцину Janssen від компанії Johnson & Johnson
 

Журналіст стрічки новин
Кабмін визнав особливу COVID-вакцину Jan…
Фото: Рixabay

Препарат Janssen COVID-19 Vaccine додали до списку вакцин, після щеплення якими видається COVID-сертифікат.

Особливість цього препарату в тому, що для повної вакцинації потрібна лише одна доза, пише Depo.ua.

Що відомо про вакцину Janssen

Janssen – це векторна вакцина, яка містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Її потрібно зберігати при температурі від +2 до +8 С.

Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн. 

Комітет з оцінки ризиків фармаконагляду Європейського медичного агентства вніс до переліку побічних ефектів від використання COVID-вакцини Janssen синдром Гієна-Барре. 

Синдром Гієна-Барре виникає, коли імунна система організму помилково атакує деякі з його нервових клітин, викликаючи м'язову слабкість, а іноді і параліч, який зазвичай носить тимчасовий характер. Захворювання також може викликатися низкою інфекцій, зокрема грипом, цитомегаловірусом і вірусом Зіка.

Нагадаємо, що раніше в Україну завезли 500 доз вакцини Janssen для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму. Співробітники цієї компанії працюють на Алясці у сфері рибальства і мали вакцинуватися сертифікованою в США вакциною для того, щоб їх пустили в цю країну.

2 липня Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину Janssen від Johnson & Johnson від COVID-19 для екстреного медичного застосування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme