UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кабмін зупинив виплату боргів "зеленим" інвесторам, – нардепи

Кабмін через "Ощадбанк" заблокував розрахунки з "зеленими" інвесторами

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Кабмін зупинив виплату боргів "зеленим"…
Фото: Рixabay

Зазначимо, що цьому передувало звільнення керівника державного підприємства "Гарантований покупець" Костянтина Петриковця.

Про це повідомили нардепи міжфракційного депутатського об’єднання "Чиста енергія - здорове довкілля" у Telegram-каналі, передає Depo.ua

"Уряд зірвав виплату зеленим інвесторам боргу за 2020 рік. Кошти, які залучило "Укренерго" через єврооблігації у західних банків, заблоковані в Ощадбанку", – йдеться у повідомленні.

У МФО зазначили, що вже звернення до ЄБРР і інших європейських банків з проханням змусити український уряд виконати свої зобов’язання і припинити блокування коштів, отриманих від єврооблігацій для виплати боргів перед інвесторами.

Про блокування розрахунків із "зеленими" інвесторами розповів також уже екс-директор ДП "Гарантований покупець" Костянтин Петриковець. 

"Я відмовився виконувати незаконні вказівки й мене звільнили. Причиною звільнення стало те, що я відмовився виконувати незаконні вказівки представників уряду щодо розрахунків виробниками електроенергії з відновлюваних джерел", – прокоментував ситуацію Петриковець. 

Він також повідомив, що планує звертатися до суду та оскаржувати своє звільнення. 

Допис нардепів МФО

Нагадаємо, днями ЄБРР виділив Україні гроші на погашення боргів за "зелену" енергію. Надходження від розміщення облігацій покриють всю заборгованість по платежах перед виробниками відновлюваної енергії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme